PROTECTOR

Заштитниот прекривач Protector е наменет за заштита на душеците од течности, го препорачуваме за детски душеци и за болни.


 

Ткаенината е од памук (31 %) и полиестер (69 %). Од долната страна е ламелирана. Служи за заштита од течности на Jogi душекот. Влакната CoolMax придонесуваат течноста да се распредели по површината, притоа се избегнува впечатокот на спиење во бара. Ламелираната подлога пропушта воздух – дише, но не пропушта течности. Парче ткаенина е обрабено со декоративна лента со 4 ластици.

 

 

ВЛАКНАТА COOLMAX

имаат способност брзо да впиваат течност и се исклучително воздушести

ОД ДОЛНАТА СТРАНА ТКАЕНИНАТА

е ламелирана, за да не пропушта течности, но и покрај тоа таа го задржува воздушестото својство