DUMBO

Потпора:

·        Класично јадро Bonell што му овозможува на душекот да се проветрува.

·        Појасот од полиуретанска пена околу јадрото го зацврстува душекот по рабовите.

Удобност:

·        2,5-сантиметарски слој од полиуретанска пена го ублажува притисокот на душекот врз телото.

 

 

Ткаенината е од полиестер, што во голема мера ја намалува можноста за размножување на микроорганизми без хемиски препарати. Подложена е со пришиена синтетичка вата. Во внатрешноста е вградено Bonell јадро, додатно зацврстено со филц.