ПЕРНИЦИ JOGI

За добро спиење и перницата и соодветно избраната подлогата за душекот се исто толку важни колку и самиот душек. Треба да внимаваме перницата да ја одржува положбата на главата и вратот во природна положба и да не го оптоварува `рбетот. Кога спиеме странично, перницата треба да е повисока отколку кога спиеме на грб или на стомак.

  • Jogimemo, Jogiergo
  • Jogihip, Jogisan
  • Jogimit