OAZA

Заштитниот прекривач Oaza го препорачуваме во случај кога во брачниот кревет се ставени два душека и  допирната линија во средината на креветот ви пречи. Заштитниот прекривач е дебел 1 cm.

Ткаенината Lyocell Vital e произведена со еколошка изработка од вискоза и капока влакна, лиоцел е вискозно влакно од дрвена целулоза. Капока е дрво што расте во Северна Америка и во централна Африка. Плодовите на тоа огромно дрво се полни со влакна што се употребуваат за изработка на текстил. Влакната од капока дрвото се многу лесни, еластични, издржливи и хидроскопни осигуруваат оптимално испарување на прекумерната влага во околниот воздух и притоа не го оптоваруваат воздухот во просторијата за спиење. На допир ткаенината е како свила. Влакната капока се природен антиалергик и не привлекуваат прав и грини. Ткаенината е подложена со пришиена памучна вата.