LAVA

Удобност:

·        4-сантиметарски слој од пена што памети и целосно го опфаќа телото

 

Ткаенината е од памук (31 %) и полиестер (69 %), додадена и` е противбактериска заштита Actigard™. На зимската страна е подложена со пришиена ткаенина од мешавина со волна, на летната синтетичка вата. Во внатрешноста е вграден 4-сантиметарски слој интелигентна пена, тоа е мека пена што памети и во најголема мера го намалува повратниот притисок на површината за лежење. `Рбетот останува во правилна положба и е физиолошки израмнет дури и кога спиеме странично.